Министар за капиталне инвестиције Велимир Илић:

Овај, назовимо га, уговор са Европом о, "de facto", увођењу Србије и Црне Горе у европску породицу, од непроцењивог је значаја, и велика је штета што они недовољно упућени, или они злонамерни, и последњем грађанину Србије не објасне колико је важно бити равноправни члан најквалитетнијег цивилизацијског система, а не, као деценијама уназад, изопштена и запостављена тачка на карти Старог континента.

Ово је уједно и највеће могуће признање овој Влади и афирмација наших настојања и борбе да се енергично и прогресивно ухватимо у коштац са свим проблемима и недаћама, којима су прошли режими ову земљу довели до самих врата пакла.

Мислим да ће Министарство на чијем сам челу имати и највише користи јер сама Студија даје најбољи сигнал страним улагачима да Србија све брже стаје на здраве ноге, да су њихове инвестиције све безбедније, а да велике могућности за профит зависе искључиво од степена њихове ангажованости и организације.

Једном речју, нашим једногодишњим радом показали смо и од Европе добили сертификат за то да смо на најбољем путу да уђемо у категорију земаља у којима су рад, ред и сигурност основа цивилизацијских стандарда.

Од нас самих сада зависи којом ћемо брзином даље, односно колико ће нам времена бити потребно да по свим нормативима будемо и стварно признати саставни део Европе, то јест, пуноправни члан Европске уније.

Ми у Влади имамо визију будуће, европске Србије, и то је најјачи мотив свих нас да заједничким снагама максимално радимо на даљем успостављању једне здраве и успешне земље, што Србија заслужује, а самим тим и задовољног и срећног народа, који нам је указао поверење.