Министар за државну управу и локалну самоуправу Зоран Лончар:

Позитивна оцена Студије о изводљивости за Министарство за државну управу и локалну самоуправу значи велики подстицај, не само у напорима које је уложило у току протекле године да у области државне управе озбиљно, осмишљено и стратешки крене у целовите реформе, већ и за убудуће.

За ово министарство било је неспорно да су реформе у области државне управе неопходне, што је и у самом експозеу, као приоритет, изнео председник Владе Републике Србије Војислав Коштуница.

Од првог дана се крајње конкретно, уз пуну координацију и сарадњу са партнерима, приступило радњама и активностима у области државне управе које су резултирале доношењем стратешког документа - Стратегије реформе државне управе од 2004. до 2008. године.

Овај документ, са Акционим планом и конкретним мерама и активностима, поставио је основе за дугорочну реформу на општеприхваћеним основама европског административног оквира, које су неоспорне за сваку демократску владу.

Такође, није се чекало да се тек после усвајања Стратегије почну осмишљавати и предузимати активности, већ је велики број закона био припремљен у тренутку доношења документа.

Ми смо у веома кратком року имали читав сет потпуно нових реформских закона и стога нас све, који смо били укључени у то, не изненађују позитивне оцене које су резултат уложеног рада.